Elke maand geven we het woord aan een ondernemer/onderneming op Bedrijvenpark Borculo. Dit doen we aan de hand van een vijftal korte vragen.

Dit keer het woord aan Jos Heutinck, SHE specialist bij FrieslandCampina

PASPOORT
Naam: Jos Heutinck
Functie: SHE specialist
Bedrijf: FrieslandCampina
Hoofdactiviteit(en): Produceert voor (infant)Food, Nutrition en Pharma
Adres: Needseweg 23, 7271 AB Borculo
Aantal medewerkers: 360
Gevestigd op Bedrijvenpark Borculo sinds: 1897

Vraag 1:
FrieslandCampina is één van de grootste bedrijven op Bedrijvenpark Borculo. Waar houdt u zich in uw functie als SHE Officer dagelijks mee bezig?
Jos: “Ik hou mij bezig met het op orde houden van alle bestaande en nieuw aan te vragen omgevings- en lozingsvergunningen. Daarmee is er veel contact met overheden, zoals provincie en waterschap, maar ook gemeente en het drinkwaterbedrijf.”

Vraag 2:
Naast uw functie bij FrieslandCampina zet u zich ook in voor het KVO-B Keurmerk van Bedrijvenpark Borculo. Is er een tip/advies wat u de collega-ondernemers hierover zou willen meegeven?
Jos: “Het Keurmerk staat voor brede samenwerking tussen ondernemers, overheid en politie.
Belangrijk daarbij is dat eenieder zijn betrokkenheid toont en laat zien waar KVO voor staat.”

Vraag 3:
Duurzaamheid en klimaatverbetering is bij FrieslandCampina een belangrijke topic. Waarop zetten jullie dat allemaal in?
Jos: “Groene energie is met name voor Borculo een belangrijke topic.
Alle elektriciteit is groen en daarnaast hebben we 2 duurzame brandstoffen (biogas en pyrolyseolie) die ons aardgasverbruik voor bijna 50% reduceren.”

Vraag 4:
Bedrijvenpark Borculo neemt deel aan het pilotproject ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen in de Achterhoek’. Wat vindt u daarvan?
Jos: “Een zeer goed initiatief, waarin opnieuw samenwerking en vertrouwen erg belangrijk zijn. Met name onderzoeken waar ondernemers op 1 bedrijventerrein elkaar kunnen vinden in dagelijkse benodigdheden maar zeker ook werkzaamheden. Ik denk dan ook aan mensen, maar ook middelen.”

Vraag 5:
Wat moeten collega-ondernemers op Bedrijvenpark Borculo doen als ze meer willen weten over uw bedrijf of in contact met u willen komen?
Jos: “Op onze website www.frieslandcampina.com/nl/ is diverse informatie te vinden. Mochten er andere vragen zijn dan ben ik bereikbaar via Jos.heutinck@frieslandCampina.com.

Foto: GuidoBogertFotografie