Mijn naam is Martijn Schot, ik ben 38 jaar en inmiddels bijna 12,5 jaar werkzaam bij de politie. Het mooie aan het werken bij deze firma is dat je eigenlijk nooit weet wat de dag gaat brengen en dat je veel met (verschillende) mensen in aanraking komt.

Mijn eerste jaren ben ik werkzaam geweest in de randstad en in regio Oldenzaal /Enschede. Sinds 2019 ben ik werkzaam in het mooie Berkelland  en vanaf begin dit jaar als wijkagent in Borculo.

Als ik met een aantal woorden mijzelf moet omschrijven denk ik dat ik kan zeggen dat ik behulpzaam, bescheiden, verbindend, realistisch en betrouwbaar ben. Ik ben altijd in voor een praatje, zeg altijd iedereen goedendag! Samenwerken zit in mijn DNA en heb een hoge arbeidsmoraal. Ik hou van anpakken en d’r an!

Ik ben een geboren en getogen trotse Achterhoeker! Hoe je het ook went of keert, ik merk dat dit helpend is in mijn contact in de wijk, wij begrijpen elkaar!

Als wijkagent heb ik een verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid en openbare orde en wil ervoor zorgen dat mensen en ondernemers in mijn wijk zich goed en veilig voelen in hun leefomgeving. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met de inwoners en met mijn netwerkpartners met wie ik graag samen werk. Denk aan hulpverleners, wooncorporaties, jongerenwerker, gemeente maar ook ondernemers.

Cijfermatig kan ik zeggen dat Borculo een relatief rustige wijk is. Of dit komt doordat meldingsbereidheid laag is of dat we daadwerkelijk gewoon een veilige plek wonen, Ik durf het niet te zeggen. Ik denk dat beide verhalen waar zijn. Wat mijns inziens in ieder geval bijdraagt, is de kleinschaligheid en de plattelandscultuur. Kenmerkend voor kleinschalige samenlevingen is elkaar in de gaten houden, eenvoudig blijven, de kat uit de boom kijken en de sociale cohesie. Voor mij is dat een enorm gevoel van verbondenheid en van thuiskomen.

Het liefst zou ik mij full time in willen zetten voor deze functie. Echter draai ik ook nog mijn reguliere noodhulpdiensten en word ik met regelmaat in den lande ingezet voor de ME. Alle tijd die over blijft ben ik te vinden in de wijk.

Schroom niet om eens contact te leggen. Ik probeer dicht bij de inwoners te staan. Ik zit in verschillende app groepen van de ondernemers en ik hoop daarmee de betrokkenheid te vergroten. Ook ben ik te volgen op facebook via “wijkagent Borculo”

Tot ziens in Borculo!

Martijn