WhatsApp groep voor verdachte situaties

Om alle ondernemers snel en effectief van dezelfde informatie te voorzien, is voor het melden van verdachte situaties op het bedrijvenpark een calamiteiten-appgroep actief. Hiervoor hebben zich inmiddels 42 deelnemers aangemeld. Wanneer er zich een calamiteit of verdachte situatie voordoet alarmeert u 112 en zet u uw waarneming in de appgroep. Heeft u zich nog niet aangemeld voor deelname? Stuur dan een mail met uw naam, bedrijfsnaam en mobiele telefoonnummer naar het secretariaat (info@bedrijvenparkborculo.nl).

Veilig uw pand verhuren

Wilt u een woning, bedrijfspand of loods verhuren? Wees dan altijd alert. Veel mensen zijn als verhuurder al slachtoffer geworden van criminelen. Onder valse voorwendselen huren ze het pand en gaan er hennep kweken of starten een drugslaboratorium. Dit kan leiden tot grote schade aan uw pand. Denk aan doorgebroken muren, gaten in het dak en water- en brandschade. Daarnaast draait u vaak op voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit of het opruimen van de aangetroffen kwekerij of laboratorium. Met een beetje pech sluit de burgemeester ook nog uw pand. Allemaal risico’s waar u als verhuurder niet mee geconfronteerd wilt worden.

Tips voor de “donkere dagen”: Beveilig uw pand

De wintertijd is weer begonnen. Tijdens de donkere periode wordt er veel ingebroken, met name rondom de kerstvakantie. Daarom hieronder de volgende tips:

• Inbraakpreventie begint bij goed hang- en sluitwerk voor deuren en ramen. Laat daarnaast geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief.
• Verwijder handige opstapjes zoals pallets, containers, ladders die in de buurt van de gevel staan.
• Zorg voor goede (automatische) verlichting. Een inbreker werkt het liefst in het donker. Mocht u zelf defecte openbare verlichting constateren kunt u dat melden bij de gemeente door hier te klikken of via de BuitenBeterApp.
• Laat geen gegevens van afwezigheid achter op de website, Facebook, Twitter, LinkedIn, e.d.
• Laat aan de buitenkant niet zien dat het pand niet in gebruik is.
• Laat uw beveiligingsbedrijf weten dat u met vakantie bent en geef het juiste contractadres door.

Buitenopslag

Bij verschillende bedrijven, zo bleek tijdens de schouw, is er brandbaar materiaal tegen de pandwanden opgestapeld. Als bijvoorbeeld pallets worden aangestoken of vlam vatten zijn de gevolgen niet te overzien. Hierbij moet u weten dat meer dan tweederde van de ondernemers die met een brand te maken hebben gehad, het uiteindelijk niet lukt hun onderneming wederom op te bouwen, los van het feit of een verzekeringsmaatschappij in een dergelijk geval de schade zal uitkeren. Bovendien kunnen tegen het hek geplaatste pallets of ander opgeslagen materiaal de inklimming vergemakkelijken.
Kijk op Veilig Ondernemen begint hier voor meer tips over inbraakpreventie.