Elke maand geven we het woord aan een ondernemer op Bedrijvenpark Borculo. Dit doen we aan de hand van vijf korte vragen. Maak kennis met:

PASPOORT
Naam: Henk-Jan Konings
Functie: Manager Fleet & Assets
Bedrijf: Baks Groep
Hoofdactiviteiten: Transport, handel, loonwerk en natuur- / civiele inrichting
Adres: Jonkerspad 7 en Wessel van Eylllaan 4
Aantal medewerkers: 240
Gevestigd op Bedrijvenpark Borculo: Sinds 1998

De BAKS Groep bestaat uit meerdere bedrijven. Welke zijn dat en waarin zijn ze gespecialiseerd?
Henk-jan: “De Baks Groep bestaat uit bedrijven die zich richten op productie, verkoop en transport van voedingsmiddelen voor mens en dier. De Baks Groep bestaat uit Baks Logistiek, Cleaning Overberkel, Baks Agri Foods, Baks Loonbedrijf, Baks Civiel- en Cultuurtechniek en Baks Mesttransport. Alle bedrijven zijn sterk verbonden met de agrosector.”

Waar houdt u zich binnen uw functie mee bezig?
Henk-Jan: “In mijn functie ben ik medeverantwoordelijk voor de dagelijkse operatie bij Baks Logistiek en eindverantwoordelijk voor het wagenpark, Cleaning Overberkel (intern- en extern reinigingstation), werkplaats, gebouwen en terreinen. Al met al een mooie interessante en vooral diverse baan.”

Waar ligt in 2021 voor BAKS Groep de uitdaging als onderneming?
Henk-Jan: “De veranderende agrosector gecombineerd met de noodzaak naar een duurzame bedrijfsvoering houdt ons dagelijks bezig. We willen graag de beste zijn in ons marktsegment, daarom omarmen wij deze veranderingen en zetten het om in kansen. Ook na 2021 zal dit ons blijven boeien.”

Bedrijvenpark Borculo neemt deel aan het pilotproject ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen in de Achterhoek’. Wat vindt u daarvan?
Henk-Jan: “Het is essentieel dat we als regio en als bedrijvenpark aantrekkelijk blijven voor zowel bedrijven als voor personeel. Hiervoor is vernieuwing, innovatie en vooruitstrevendheid geboden, zodat we met elkaar ‘toekomstbestendig’ blijven.”

Welke vraag is nu niet gesteld, maar zouden we wel willen weten over BAKS BV?
Henk-Jan: “BAKS is niet alleen de naam van ons bedrijf, maar de letters B A K S vormen (nog steeds) ook de eerste letters van onze kernwaarden”:
B Betrouwbaar: We doen wat we zeggen
A Accuraat: We doen zoals afgesproken
K Kwaliteit: We doen wat het beste is
S Service: We doen zelfs nog wat extra

Wilt u meer weten over de BAKS Groep, kijk dan op: www.baks.nl