Elke maand geven we het woord aan een ondernemer op Bedrijvenpark Borculo. Dit doen we aan de hand van zes korte vragen. Maak kennis met:

PASPOORT
Naam: Jelle Kamphuis
Leeftijd: 34 jaar
Uw functie: Commercieel directeur
Naam bedrijf: Veneberg Security Team
Hoofdactiviteit: Fysieke beveiliging
Adres: Korenbree 20
Aantal medewerkers: 411 kantoor medewerkers, 91 fulltime en een flexibele schil tot 260 beveiligers
Gevestigd op Bedrijvenpark Borculo sinds: 2000

Waar is Veneberg Security in gespecialiseerd?

Wie in noord en oost Nederland beveiliging zegt die denkt aan Veneberg Security.

Al ruim 23 jaar een totaalaanbieder en toonaangevend bedrijf op het gebied van veiligheid en beveiliging. Vanuit onze locaties Borculo, Almelo, Zwolle, Deventer, Raalte, Winterswijk en Zutphen leveren wij een totaalconcept aan beveiligings- en veiligheidsdiensten. Veneberg Security Team heeft zijn ‘’roots’’ in de mobiele surveillance en is hierna uitgegroeid met evenementenbeveiliging, receptiediensten, sluitbegeleiding en andere fysieke beveiligingswerkzaamheden.

Waar houdt u zich binnen uw functie zoal mee bezig?

Dat is heel gevarieerd, van klantbezoeken tot operationele invulling verzorgen op een grootschalig festival. Normaliter werk ik dagelijks vanuit onze hoofdvestiging in Borculo, maar ook ben ik vaak te vinden in Zwolle, Deventer en Almelo. Mijn taak bestaat uit het vorm geven van het commercieel proces binnen Veneberg Security Team. Ook schrijf ik het commercieel visieplan van de onderneming.

Waar ligt in 2024 voor Veneberg Security Team de uitdaging als onderneming?

Wij blijven ons continue doorontwikkelen, of het nou gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), elektrificatie van ons wagenpark of slimme technieken implementeren waardoor de emissie van ons wagenpark wordt gereduceerd.

Veneberg Security Team maakt momenteel een transitie door, welke wij in 2024 / 2025 doorzetten. Waar wij zien dat gemeenten steeds strengere eisen opstellen en emissievrije zones instellen, moeten wij onze klanten blijven bedienen met de gewenste en bekende kwaliteit. Dit brengt vraagstukken met zich mee. Hier gaan wij vanaf 2024 op inspelen middels slimme technieken en elektrificatie van ons wagenpark.

Momenteel zijn wij bezig om een eigen meldkamer te bouwen en vanuit daar de camerabeelden van onze 50 mobiele cameramasten en de camera’s van onze klanten uit te kijken. Dit samen met de optie om openingen en sluitbegeleiding op afstand te verzorgen maakt ons wederom een totaal aanbieder op het gebied van slimme beveiliging.

Bedrijvenpark Borculo neemt deel aan het project ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen in de Achterhoek’. Wat vind je daarvan?

Doordat wij momenteel een transitie doormaken om Veneberg Security Team 2035 bestendig te maken zie ik veel raakvlakken op microniveau. Dit zit verankerd in onze (toekomstige) bedrijfsstrategie. Wij moedigen een circulaire samenleving alleen maar aan en zijn blij om te zien dat de Achterhoek hier op voorloopt.

Wat kenmerkt Veneberg Security als werkgever?

Ik gebruik vaak de uitspraak ‘groot geworden door klein te blijven’’. Bij Veneberg Security Team ben je geen nummer, maar ben je echt onderdeel van een grote familie, met veel leuke secondaire arbeidsvoorwaarden als; 2x per jaar een personeelsborrel, toegangskaarten voor voetbalwedstrijden, evenementen en concerten, een leuke werksfeer en een loon boven de gestelde cao normen.

Welke vraag is nu niet gesteld, maar zouden we wel willen weten over Veneberg Security, werken bij Veneberg Securuty?

Veneberg Security Team is marktleider op het gebied van mobiele surveillance in de Achterhoek. Doordat wij vanaf maart 2024 de meldkamer operationeel hebben en de elektrificatie van ons wagenpark doorzetten, kunnen wij  reisbewegingen en uitstoot minimaliseren. Wil je meer weten over de meldkamer en de mogelijkheid voor het uitkijken op afstand? Neem dan contact op via Jelle@veneberg.com.