Elke maand geven we het woord aan een ondernemer op Bedrijvenpark Borculo. Dit doen we aan de hand van vijf korte vragen. Maak kennis met:

PASPOORT
Naam: Johan Snuverink
Leeftijd: 57 jaar
Uw functie: meewerkend mede eigenaar
Naam bedrijf: Autodemontage Snuverink bv
Hoofdactiviteit: auto onderdelen verkoop
Adres: Kamerlingh Onnesstraat 15
Aantal medewerkers: 12
Gevestigd op Bedrijvenpark Borculo sinds: 1972

Waar is Autodemontage Snuverink in gespecialiseerd?

Ons bedrijf bestaat sinds 1959. Na een marktonderzoek zijn we vanaf 1990 gespecialiseerd in Franse automerken. Sinds 2009 zijn daar de merken Opel, Dacia,  DS en Fiat bijgekomen. Het marktgebied is met name de professionele markt Nederland, maar ook Europa en daar buiten.

Met welke hoofdtaken ben je gemiddeld op een werkdag bezig?

De hoofdtaken zijn de verkoop, inkoop, personeel, financieel, milieu en natuurlijk innovatie.

Waar ligt in 2021 voor jou de uitdaging als onderneming?

We hebben een goed draaiende webshop, maar voor nu is het belangrijk dat we de interchange (uitwisselbaarheid) goed gaan inzetten met een vernieuwde webshop.

Bedrijvenpark Borculo neemt deel aan het pilotproject ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen in de Achterhoek’. Wat vind je daarvan?

Ons vak is van oudsher al gericht op hergebruik  (ladder v Lansink). We kunnen en gaan hier zeker een steen aan bijdragen door als eerst onze CO2 footprint te beperken door een recycling van 98,3 % te behalen van de afgedankte auto’s. Als bedrijf op het Bedrijvenpark Borculo doen we zeker mee aan innovaties gericht op verduurzaming.

Welke vraag is nu niet gesteld, maar zouden we wel willen weten over Autodemontage Snuverink, werken bij Autodemontage Snuverink of Johan Snuverink?

Doordat we zijn aangesloten bij brancheorganisatie Stiba (waar ik bestuurslid ben) zijn we goed op de hoogte van wat er zich in demontageland afspeelt, zowel op de Nederlandse markt als daar buiten. Door de aansluiting met ARN (Auto Recycling Nederland) kunnen we onze afvalstromen op verantwoorde wijze afvoeren en hergebruiken. We gaan met een goed vertrouwen de toekomst in, mede doordat zich een nieuwe generatie aan het klaarstomen is.

Wil je meer weten over Autodemontage Snuverink, neem dan een kijkje op: www.autosnuverink.nl