Op 15 april organiseren VNO-NCW Midden, 8RHK Ambassadeurs, Ottevanger Milling Engineering, in samenwerking met scholen en bedrijven uit de regio, de Achterhoekse Techniekdag. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar zijn, samen met hun ouders, van harte welkom om kennis te maken met diverse bedrijven en opleidingen uit heel de Achterhoek.

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar u misschien niet zo snel techniek verwacht zoals de zorg, het onderwijs of in creatieve beroepen. Het is van belang dat we vooroordelen weerleggen en jongeren enthousiasmeren voor technische beroepen. Zij zijn immers onze toekomst. Op de Techniekdag kunnen jongeren dan ook ervaren hoe divers het werken in de techniek is. Er zijn diverse doe- kijk en speelactiviteiten georganiseerd. Of het nou gaat om experimenten, programmeren of iets met je handen maken, zo ervaren kinderen dat techniek overal is.

Ottevanger Milling Engineering uit Aalten is deze dag onze gastheer. Om 10.00 uur wordt de Techniekdag officieel geopend door de Aaltense Burgemeester Stapelkamp en kinderburgemeester Timon Grevink. Wij nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. U krijgt daarna de gelegenheid om kennis te maken met de deelnemende bedrijven en hun technische activiteiten. Vooraf opgeven is niet nodig.

Bent u benieuwd welke bedrijven aanwezig zijn, of wilt u graag meer informatie, kijk dan op: https://www.techniekdag.nl/techniekdag-achterhoek/

We zien u graag 15 april!

Namens de organisatie van de Techniekdag Achterhoek